Jag är inte rik!

Hej

Idag är det extra skönt att komma hem till ett nystädat hus, när man har varit och fortfarande är krasslig så betyder det jefligt mycket!
img_4748

img_4749-1

img_4750-1
Jag är inte rik, jag kommer inte från Bromma men jag har pga RUT möjlighet att ha denna hjälp två gånger i månaden och för mig är det väl investerade pengar då jag har mer tid för andra saker som jag tycker är kul!

Det som stör mig idag är att som jag uppfattar vänstern så är det BARA rika människor som gynnas av RUT, ICKE säger jag, JAG ÄR INTE RIK men jag gynnas av RUT, jag ser mig nog som medelklass, jag har så jag klarar mig och det första som ryker om något händer är ju såklart städet! Sen upplever jag också att de tycker det är fult att tjäna pengar, att vara rik och framgångsrik… Jag har svårt för det synsättet, det är väl fantastiskt bra att människor är framgångsrika och arbetsvilliga, eller? Varför ska man utbilda sig i många många år om det i slutändan inte lönar sig?  Vi kommer aldrig att uppnå total jämlikhet, det kommer alltid finnas de som har det bättre och de som har det sämre, självklart ska vi arbeta mot att skillnaderna ska bli mindre men att låta de så kallade rika ”täcka upp” för de som har det sämre tycker jag inte är rätt väg att gå, nä det blir ju som att straffa de som har ansträngt sig lite mer….

Var och en människa har ett val, för vissa kan valet vara mellan pest eller kolera, tro mig, jag vet efter ett antal år inom kriminalvård och behandlingshem, men dessa människor är OFTAST fullt medvetna om det också…. De vet oftast inget annat än det liv de lever för de är födda in i det och det är sorgligt att se…

Jag betalar gärna skatt, det gör nog alla mer eller mindre och jag vill ha en fungerande välfärd men jag tror som sagt inte det är rätt väg att gå med höjda skatter. Visa att höjda skatter ger resultat så KANSKE jag ändrar mig 😉 Jag tror på effektivisering i välfärden, prioritera och utvärdera vart pengarna går nånstans…. Att effektivisera och prioritera betyder inte alltid att man ska ”skära ner” eller ”dra in” det kan ju även vara att omfördela, eller hur?

Jag vet att det finns många som inte tycker som jag och det har jag full respekt för och, jag hoppas också ni kan respektera det jag har skrivit och det jag står för, ok!

Hua, nu blev det ett politiskt inlägg ändå, haha!!

Önskar er en fin fredagskväll!! Själv ska jag ta mig ett glas prosecco och äta en pizza från Cyrano…. 90-10 ni vet 😉

Fridens!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s