För absolut sista gången…

Från och med idag är jag inte längre anställd på N****A AB…. Vi har inget mer med varandra att göra…..

Men innan jag avslutar och arkiverar vill jag en sista gång dela med mig av min historia i korta drag om vad som hände och varför jag valde att avsluta min anställning….

9 oktober 2017 skrev jag följande…

”Förändringarnas vindar blåser i det Sternvingska hemmet….

Jag har efter noga övervägande, många samtal med vänner, familj och professionella personer kommit fram till att jag avslutar min anställning på det företag jag arbetar….

Här kommer jag kortfattat beskriva och berätta lite av det som har gjort att jag tagit beslutet…. Jag vill inte hänga ut någon med namn därför XX….

Sedan i januari i år så har min arbetssituation varit väldigt ansträngd, jag har blivit särbehandlad, ignorerad, utfryst och exkluderad av XX… Det har varit fruktansvärt jobbigt och jag har gjort allt som står i min makt och tagit det ansvar som jag kunnat utan att det blivit en förändring…. Sen har jag upplevt att det inte har tagits på allvar av XX. XX har i samtal skuldbelagt mig och anser sig inte ha gjort något fel, trots att kollegor oberoende av varandra har sett vad som pågår….

Under min tid på företaget har det varit ganska många förändringar i ledningen vilket gjort det lite svajigt, sedan i april har det varit en bättre kontinuitet MEN det jag varit med om har som sagt inte förändrats utan det snarare eskalerade under sommaren… En händelse strax innan semestern var droppen…. Därav att jag valde att inte gå tillbaka efter semestern, jag mådde så dålig, jag var så stressad och hade vissa tecken på utmattning…. När vi var på Kreta mådde jag som allra bäst men så fort vi kom hem så kom ”klumpen” i magen tillbaka igen, den hade mig i en järngrepp… I 8 månader har jag mått skit, jag har varit nära att ge upp så många gånger, men ”kämpat” på… Givetvis på bekostnad av mig själv och även familjen här hemma…. Min arbetsmoral är hög men det har kostat på! Utan ett par av mina kollegor så hade jag nog gett upp tidigare….

Jag har av företaget fått samtal på olika håll och visst har det hjälpt mig lite grann men då det inte blivit någon förändring med XX så spelar det ingen roll hur mycket jag gör….. Det krävs som jag sagt tidigare två när man dansar tango….

Min nuvarande chef och jag har hatt kontinuerliga samtal om det här och denne har även haft samtal med XX… Vi har inga ”hard feeelings” och är överens om att det fortfarande finns brister som måste åtgärdas även om jag inte är kvar…. Varför går jag då och inte XX? Rent krasst och så som det ser ut i samhället överlag är det lättare att flytta på ”offret” och inte ”förövaren”… Sen finns det andra sk ”förklaringar” också men jag stoppar där….

Det fanns ett par andra alternativ för mig men då mitt förtroendekapital för XX och till viss del företaget är lika med NOLL, NADA så valde jag att avsluta min anställning…. Jag fick ett ”bra erbjudande” utefter rådande omständigheter och jag känner mig lättare till sinnet när jag äntligen fattat ett beslut, det var inte enkelt men det var nödvändigt…

Det som gnager i mig är hur jag som upplever mig själv som stark och problemlösande (även andra upplever mig så) hamnade i detta och låta någon påverka mig så negativt och få mig att må så dåligt!! Hur kunde jag tillåta att det blev så här???!!! Jag vet inte om jag någonsin kommer få ett svar på det och jag vet att jag även måste släppa den delen för att gå vidare med mig själv… Men jag är bränd och sårad och det kommer ta ett tag att läka och det får ta den tid det tar tänker jag…

Vad ska jag hitta på nu då? Ja den som lever får se, haha…. Nädå jag söker en hel del jobb, jag vill prova något annat och jag vill arbeta dagtid, var sak har sin tid och jag känner nånstans att jag har tappat lite av mitt sociala liv och jag vill kunna vara spontan med vänner och familj mer än varannan helg….

Jag vill avsluta detta inlägg med att säga att jag önskar inte min värsta fiende det jag har gått igenom det här året, man kan kalla det för mobbing och att vuxna människor beter sig på det här viset är skrämmande, att dessutom arbeta med unga människor med normrytande beteende och sociala svårigheter och inte visa bättre omdöme, jag finner faktiskt inga ord och avslutar detta här och nu….”

//Elinor

Publicerat av

En reaktion till “För absolut sista gången…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s